حمله وحشیانه به تجمع کارگران اخراج شده معدن طلای آق دره ازماهیت سیاستهای نولیبرالی وضد کارگری جمهوری اسلامی بر میخیزد

 

قریب به چهار دهه است که ما شاهد مبارزه روز افزون انقلابی و خستگی ناپذیر کارگران ایران هستیم. کارگران ایران در زیرسلطه سرکوب رژیم سرمایه‌داری جمهوری اسلامی برای کسب حقوق و نیل به مطالبات خود، به مبارزه بدون ترس از پی‌گرد، زندان و شکنجه ادامه می‌دهند و ازسرکوب، زندانی شدن و شکنجه و مرگ نمی‌هراسند.رژیم سرمایه‌داری جمهوری اسلامی که دشمن طبقاتی همه کارگران و زحمتکشان سراسر ایران است، در خدمت منافع سرمایه‌داران مانع از آن است که کارگران به حقوق حقه خود دست یافته، به ایجاد سازمان‌های صنفی و مستقل موفق گردند و حتی به حقوق معوقه دست یابند. در چند دهه گذشته کارگران ایران برای ایجاد سازمان‌های مستقل کارگری علی‌رغم سرکوب شدید، فعالیت نموده و این مبارزه را تا به امروز پیش برده‌اند و این مبارزات همچنان ادامه دارد و خاموش شدنی نیست.

اجرای سیاستهای نولیبرالی، بانک جهانی، صندوق بین المللی پول و سازمان تجارت جهانی  که توسط  باند هاشمی رفسنجانی درقالب سیاست تعدیل اقتصادی آغاز شد تا به امروز به رغم تغییرات ظاهری  دولتهایی که بر سر کارآمدند به شدت تمام ادامه داشته وحسن روحانی نیزجز مقابله با کارگران و حمایت بی چون وچرا ازمنافع  کلان سرمایه داران سودای دیگری در سر ندارد.  اجرای سیاستهای نئولیبرالی دولت حسن روحانی نشان میدهد که خصوصی سازی های معادن و شرکتهای تولیدی حاصلی جز اخراج نیروی انسانی، کاهش دستمزد ووخیم ترشدن شرایط محیط کار و ناامنی شغلی.... نداشته ونخواهد داشت.

اخراج کارگران معدن طلای آق دره در آذربایجان غربی و اعتراضات کارگران علیه سیاست نولیبرالی واخراج سازی  نمونه ای از صدها  اعتراضاتی است که در چند ماه اخیر در سراسر ایران رخ داده است.*

خبرها حاکیست تجمع کارگران اخراجی معدن طلای آق دره در آذربایجان غربی، با حمله وحشیانه  نیروهای امنیتی و انتظامی روبرو شد.روز پنجشنبه ۲۵ خرداد، این افراد به عنوان کارگران اخراجی معدن طلای آقدره به همراه خانواده شان تجمع کردند. این معدن در بخش تخت سلیمان شهرستان تكاب در استان آذربایجان غربی قرار دارد. طبق گزارشات رسیده وبه نقل ازفیلم هایی که تا کنون پخش گردیده است ، تجمع مسالمت آمیز و آرام کارگران  وخانواده هایشان مورد حمله ماموران انتظامی وچاقوکشان ماموران امنیتی قرارگرفته است. شاهدان عینی خبر داده اند  که  تنی چند از زنان بر اثر حملات وضرب وشتم  نیروهای انتظامی مجروح و بیهوش شدند و 12  نفر از تجمع كنندگان را نیز بازداشت كرده اند.

 

 

رژیمی که برای حفظ منافع نظام سرمایه داری ومافیای حاکم به قهر وسرکوب علیه کارگران شریف ایران متوسل شودچاره ای جزاینکه به اجانب روی آورد تا شاید چند صباحی برعمرنکبتبارش افزده گردد، ندارد.

حزب کارایران (توفان)  بازداشت کارگران معدن طلای آق دره ،ضرب و شتم و و حملات حشیانه علیه آنها را که برای مطالبات پایه ای وعادلانه  ونان وکار خود مبارزه میکنند ، شدیدا محکوم مینماید. ما یکبار دیگر نفرت و انزجار خود را نسبت به رژیم سرمایه داری و ضد مردمی جمهوری اسلامی ابرازمی داریم.

 

 کارگران ایران حق دارند که برای حقوقی که از آن محروم شده اند مبارزه کنند، دست به اعتصاب وتحصن بزنند و تشکلهای مستقل خود را ایجاد نمایند. هرکوششی که فعالیت مشروع طبقه کارگر را جلوگیری نماید باید توسط تمامی مزدبگیران و نیروهای مترقی ایرانی وبین المللی محکوم شود. سرکوب تودهای مردم توسط رژیم ارتجاعی جمهوری اسلامی هم به سود استثمارگران و چپاولگران ایرانی وهم به نفع امپریالیستها و جنگ افروزان  بین المللی است که با تحریم های اقتصادی خود شرایط زندگی مردم ایران را وخیمترکرده اند.

 

حزب کارایران (توفان) از پیکار کارگران معدن طلای آق دره  در آذربایجان غربی  قویا حمایت میکند و با خانواده های آنها که برای کارومعیشت خود متحدا  تجمع کرده اند ابراز همبستگی می نماید.  ما همه احراب و سازمانهای برادر ، فعالین کارگری و تشکل ها و افراد مترقی جهان را فرا میخوانیم که همبستگی خود را  با مبارزات کارگران معدن طلای آق دره بیان کنند. مردم حهان باید نفرت و انزجار خود را از رژیم منفور جمهوری اسلامی برای بد رفتاری و سرکوب و زندانی نمودن کارگران معدن طلای آق دره  وهمه کارگران در سراسر ایران ابراز دارند و ازرژیم بخواهند که کارگران بازداشتی را بدون قید و شرط آزاد نمایند. فقط با تشدید مبارزات متحد ومتشکل کارگران و زحمتکشان ایران و حمایت واقعی بین المللی است که میتواند رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی را به عقب نشینی وادارد و سرکوب توده ها را متوقف سازد.

****

* در پی انتشار خبر تجمع  ودرگیری کارگران معدن طلای آق دره توضیحات مکتوب «رضا نقی‌زاده» مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی آذربایجان غربی که دراختیار ایلنا قرار گرفته است هدفی جز توجیه عمل جنایتکارانه وضد کارگری دولت نولیبرال حسن روحانی وسیاستهای او ندارد. وی  ریاکارانه دراین نامه تاکید برآن دارد که کارگران باید از "مجرای قانونی اعتراض کنند وبه قانون احترام بگذارند" ویا  توجیه اینکه "کارخانه ظرفیت به کارگیری تعداد افراد مدنظر اهالی را ندارد".......

رضا تقی زاده بیشرمانه از کارگران می خواهد که گرسنگی را تحمل کنند ولب به سخن نگشایند وبه همین قانونی که حافظ منافع سرمایه داران است تن دهند . اما پاسخ جسورانه کارگران علیه سیاست ضد کارگری  نشان از آن است که آنها(کارگران) قانونی را مقدس می شمارند که حافظ منافع تودها باشد ونه سرمایه داران گردن کلفت وزالو صفت که خون زحمتکشان ومحرومان جامعه را در شیشه کرده اند. توضیحات مکتوب «رضا نقی‌زاده» مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی که  نماینده دولت سرمایه داری اسلامی است،به شرح ذیل است:

 

پیرو مکالمه تلفنی مورخ ۹۶/۳/۲۷ گزارش سیر جریان شرکت پویا زرکان (معدن آق‌دره) جهت مزید استحضار به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

 

1- اهالی روستای آق‌دره وسطی به تعداد بالغ بر ۲۰ نفر در دو مرحله از تاریخ ۹۶/۲/۲۱ درب ورودی معدن، محل آتشباری و محل ترانزیت مواد کانی با طرح درخواست اشتغال احدی از هر خانواده در معدن تجمع می‌نمایند.

 

. 2- کارگران معدن نیز درحمایت از تداوم اشتغال و منافع شرکت و در اعتراض به حرکت اهالی، در مورخ ۹۶/۳/۷در مقابل فرمانداری حاضر و اعتراض خودرا تسلیم می‌نمایند.

 

. 3- در حد فاصل این تجمعات، مسئولان ذیربط استانی و شهرستانی با تشکیل جلسات متعدد با تحصن کنندگان تلاش می‌نمایند آنان را مجاب نمایند که درخواست اشتغال خود را از مجاری قانونی پیگیری نمایند تا موجب اختلال در امنیت منطقه و بر هم خوردن نظام کسب و کار و تعطیلی معدن و عدم تداوم فعالیت کارگران شاغل در معدن نشوند که متاسفانه این موضوع تاکنون بی‌نتیجه مانده است.

 

4--مسئولین شهرستانی و استانی در مورخ ۹۶/۳/۲۵ مجددا به محل چادر اهالی روستا که در ابتدای جاده و در ورودی معدن برپا شده بود مراجعه و تعداد ۲ نفر از اهالی که در آن هنگام کنار چادرها حضور داشتند با مذاکره و درخواست مسالمت‌آمیز و به صورت خودجوش نسبت به برچیدن چادرها مبادرت می‌ورزند.

 

5- پس از جمع‌آوری چادرها، مسئولین و مدیران معدن طی همان روز به طرف روستای آق‌دره حرکت نمودند که در ابتدای ورود به روستا تجمع کنندگان جلوی ماشین‌ها را گرفته و از اینکه چادرها جمکعآوری شده بودند اعتراض خود را ابراز و پس از اندکی مذاکره، شورای روستا از اهالی روستا درخواست می‌نماید در مسجد حضور یابند و پس از صحبت یکی از اعضای شورا به نام آقای نبی‌ نیکزاد که نامه‌ای را با عنوان درخواست اهالی تجمع کننده آماده نموده بودند قرائت می‌نمایند که تکرار همان درخواست اشتغال یک نفر از هر خانواده بود طرح می‌نمودند که در این حین چند نفر ازافراد داخل مسجد اعلام داشتند که دوستان ما دوباره می‌خواستند چادرها را در معدن برپا کنند که نیروی انتظامی جلوگیری کرده و به این بهانه افراد مسجد را ترک نموده و تمامی اهالی روستا حتی زنان و بچه‌ها نیز به سوی معدن هجوم بردند و به نگهبانی معدن حمله‌ور شده و پس از شکسته شیشه‌های نگهبانی و هجوم به نگهبانان تعداد ۳ نفر از کارگران نگهبانی به نام‌های «ص‌. م» ، «ع.ش» و «ح.ت» را مجروح نمودند.

 

. 6- در همان تاریخ سرویس‌های معدن که کارگران را معدن آورده بودند با ممانعت اهالی ناچار کارگاه محل را ترک نمی‌نمایند.

7-در حدود ساعت ۱۲ مورخ ۹۶/۳/۲۵ مسئولین معدن را ترک نمودند و تجمع همچنان با حضور زنان و مردان در مقابل معدن تداوم داشت.

8- بعد از اینکه مسئولین معدن را ترک نمودند تعدادی از اهالی به نماینده کارگران  آقای «ع.د» حمله ور و ایشان را مورد ضرب و شتم قرار داده و نامبرده به خاطر مصدومیت در بیمارستان شهدای تکاب تحت مداوا قرار گرفت.

9- متاسفانه تجمع اهالی هنوز ادامه داشته و نامبردگان با ورود به قسمت‌های بیشتری از معدن، حاضر به ترک محل نیستند.

 

ملاحظات:

* اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ابتدای این رخدادها با حضور معاونین، مدیر حراست و ریاست‌های بازرسی کار و روابط کار تلاش بر حل مسالمت‌آمیز موضوع با نشست‌های مشترک با اهالی متحصن و مسئولین شهرستان را داشته است.

* در بین اهالی چند نفر نیز از کارگران سابق معدن که چند سالی است به علت عدم تمدید قرارداد و یا از مقرری بگیران بیمه بیکاری مشاهده می‌شود.

* درگیری حاصل در معدن مربوط به نزاع دسته جمعی اهالی و کارگران معدن می‌باشد و مسئولین ضمن عدم بی‌طرفی تلاش در رفع مخاصمه و رفع مشکل را صرفا ایفا و با هیچ یک از طرفین برخورد تندی نداشتند.

 

* در ضمن معدن ظرفیت به کارگیری تعداد افراد مدنظر اهالی را ندارد."

 

 

*****

     نقل از توفان الکترونیکی شماره 132 نشریه الکترونیکی حزب کارایران  تیرماه 1396

www.toufan.org