«تقدس» مالکیت خصوصی در دوران انحصارات در قدرت

 

دولت آمریکا برای مبارزه با روسیه از همان اسلحه تحریم و ابزار استعماری «سویفت» برای ممانعت از داد و ستد و معاملات خارجی دولت روسیه استفاده کرد و می‌کند.

تحریمی که دولت آمریکا و همه متحدان آن برضد روسیه به پا داشتند در درجه اول به اروپا و به ویژه به آلمان صدمه می‌زند که از منابع گاز، نفت و ذغال سنگ روسیه استفاده می‌کند و کالاهای خویش را در روسیه به فروش می‌رساند و از روسیه مواد اولیه برای صنایع خویش و مواد خوراکی برای شهروندانش دریافت می‌نماید.

تنها آمریکا از برقراری تحرم‌ها علیه روسیه استفاده می‌برد زیرا هم از رشد صنایع آلمان جلوگیری می‌کند و هم نیازهای اقتصادی و مواد اولیه مورد نیاز صنایع آلمان را با بهای گران‌تر به آنها می‌فروشد. رفتار آمریکا با آلمان مانند ارباب با نوکر است.

آمریکا خوشخیالانه با تحریم روسیه در واقع مردم روسیه را با یک ارزیابی ذهنی برای یک «انقلاب مخملی» تحریک می‌کند و تصور می‌کند پایه‌های مردمی پوتین را از بین برده و از درون در اداره کشور روسیه اخلال خواهد کرد. تحریم از نظر آمریکا "عامل انقلاب مخملی" است. زیرا تحریم همیشه و در درجه اول به ضرر مردم و گرسنگی دادن به آنها است و ما این تجربه را در عراق، افغانستان، یمن و ایران دیده‌ایم و تجربه نشان داده است که در هیچکدام ازاین کشورها نتوانسته است «انقلاب آمریکائی» موفق شود.

اما آمریکا برای فریب افکار عمومی و برای اینکه مدعی شود که اقداماتش صرفا جنبه ضدبشری و ضدمردمی و نژادپرستانه ندارد این بار اولیگارش های روسیه را که از متحدان پوتین به حساب می‌آورد مورد عنایت خود قرار داده است و می‌خواهد خود را نماد عدالت‌خواهی، مبارزه با فساد، انساندوستی نشان دهد زیرا که تحریم‌هایش دامن پولدارها را نیز می‌گیرد.

الیگارش‌های روسیه همان عمال رویزیونیست‌های سابق در شوروی بودند که در تمام نظام اداری شوروی سوسیال‌امپریالیستی حضور داشتند و وقتی این نظام پوسیده فروپاشید ثروت مردم شوروی را میان خود تقسیم کردند. آنها خالق کسب و کار نبوده‌اند، انگل‌هائی در نظام گذشته بودند که به پاس قدرت اداری که در اختیار داشتند کسب و کار را از دولت به غنیمت گرفتند

طبقه الیگارش‌های روسی در پی فروپاشی بروکراسی رویزیونیستی سرمایه‌داری دولتی در شوروی و رویکرد به سرمایه‌داری بازار آزاد و خصوصی‌سازی بخش‌های گوناگون اقتصادی به ویژه بخش‌های بانکی، صنعتی، و نفت و گاز روسیه در دهه ۱۹۹۰ به پاس رابطه‌ها و قدرتی که در آن زمان در دستگاه اداری داشتند به وجود آمد. آنها مفت‌خور و یک دستگاه مافیائی هستند که ما نظایر آنها را در ایران نظیر خانواده رفسنجانی و یا لاریجانی و نظایر آنها داریم. مصادره اموال این دزدها جلب همدردی کسی را در جهان نخواهد کرد و از این امر ممالک غارتگر امپریالیستی به خوبی سود بردند. ببینید که این الیگارش‌ها که سد راه پیشرفت شوروی و حال روسیه بودند بر اساس گزارش مطبوعات جهان و از جمله روزنامه آلمانی «زوددویچه تسایتونگ» مورخ 9 و 10 ماه آوریل 2022 در زمره چه جانورانی هستند:

سرشناس‌ترین الیگارش در بریتانیا، رومن آبراموویچ بازرگان روسی می‌باشد که صاحب باشگاه معروف فوتبال چلسی است. ثروت وی را به ۱۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار تخمین می‌زنند.

آقای آلکساندر لِبِدف، بانکدار و مامور سابق کا. گِ. بِ. (سرویس اطلاعاتی و امنیتی شوروی) که پسرش یوگنی در حال حاضر صاحب روزنامه ایونینگ استاندارد در لندن است، خود یکی دیگر از این افراد به حساب می‌آید. این آقا اکنون یک شهروند بریتانیایی و عضو مجلس اعیان بریتانیاست.

نشریه آمریکایی فوربس، ثروت آقای روتنبرگ را که یکی دیگر از الیگارش‌ها می‌باشد یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار تخمین زده است.

وزارت دادگستری آمریکا روز چهارشنبه دوم مارس 2022 یک گروه کار به وجود آورد تا با حضور بازرسان ویژه، مسئول پیگرد قانونی «الیگارش‌های فاسد روسیه» و کسانی شوند که به آنان در دور زدن تحریم‌ها و همچنین جلوگیری از توقیف اموال لوکس خود یاری می‌رسانند. در مجموع آمریکا در فهرست جدید تحریم‌های خود علیه روسیه، ۱۹ الیگارش روس و ۴۷ عضو خانواده آنان را تحریم کرده است. همچنین علاوه بر اتحادیه اروپا و آمریکا، بریتانیا نیز ۱۶ الیگارش‌ روس را در فهرست سیاه تحریم‌های خود قرار داد.

نشریات غربی اطلاع دادند، دولت ایتالیا اعلام کرد که ارزش دارایی‌های مسدود شده الیگارش‌های روس در این کشور به ۱۴۰ میلیون یورو رسیده که این دارایی‌ها شامل قایق‌های تفریحی و املاک الیگارش‌های نزدیک به کاخ کرملین است. پیش از آن نیز فرانسه، راستی‌آزمایی‌ها و کنترل‌ها در بنادر و کارخانه‌های کشتی‌سازی ویژه نگهداری از قایق تفریحی در سواحل مدیترانه را آغاز کرده است. این قصه ولی سر دراز دارد. ایگور سچین سهام‌دار اصلی و رئیس «روس‌نِفت»  (Rosneft) شرکت نفت و گاز روسی همکار پوتین و از مأموران دستگاه اطلاعاتی شوروی سابق بوده و اکنون به عنوان یکی از مشاوران نزدیک رئیس‌جمهور روسیه به شمار می‌رود وحال در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارد. در روز پنج‌شنبه سوم مارس 2022 در بندر موناکو، مقام‌های گمرک فرانسه و مقام‌های پادشاهی موناکو یک قایق تفریحی متعلق به سرگئی گالیتسکی، الیگارش روس و بنیانگذار فروشگاه‌های زنجیره‌ای ماگنیت را تحت کنترل خود قرار دادند.

آلگ دریپاسکا، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت آلومینیوم‌سازی روسی روسال، که به عنوان دومین شرکت بزرگ آلومینیوم‌سازی جهان شناخته می‌شود و الکساندر آبراموف، رئیس اوراز، شرکت روسی فولاد و استخراج معادن، دیگر الیگارش‌های روس هستند در سواحل لوکس جنوب فرانسه قایق‌های تفریحی دارند.

همچنین الکسی مورداشوف، الیگارش معروف روس و نزدیک به ولادیمیر پوتین، یکی دیگر از کسانی است که در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفته است. یک سخنگوی دولت ایتالیا روز جمعه چهارم مارس 2022 اعلام کرد که پلیس این کشور یک یاخت ۶۵ میلیون یورویی متعلق به مورداشوف مالک اصلی و مدیر عامل شرکت سیورستال که بزرگ‌ترین شرکت فولاد در روسیه است را در سواحل ایمپریا در شمال غربی ایتالیا توقیف کرده است.

یکی دیگر از این مفسدان آقای الکسی مورداشوف الیگارش روس است که در شامگاه دوشنبه ۲۸ فوریه 2022، با انتشار بیانیه‌ای تلاش کرده بود از دولت روسیه فاصله بگیرد. او نوشته بود: «من مطلقاً با تنش‌های ژئوپولیتیک فعلی کاری ندارم و درک نمی‌کنم چرا اتحادیه اروپا مرا تحریم کرده است». ولی این اعلام برائت مانع توقیف اموال ایشان نشد. دومین قایق تفریحی که از سوی دولت ایتالیا توقیف شد، به ارزش ۵۰ میلیون یورو، متعلق به گنادی تیمچنکو، الیگارش روس و مالک و مدیر عامل گانوور، یک شرکت بازرگانی در زمینه مواد اولیه است. این قایق نیز در سواحل شمال غربی ایتالیا، در سانرمو، توقیف شده است. نشریه فوربس در سال 2013 این الیگارش روس را به عنوان «یکی از چهره‌های بسیار با نفوذ در روسیه» معرفی کرد. در سال ۲۰۱۹، ثروت تیمچنکو نزدیک به ۲۲ میلیارد دلار ارزیابی شد که او را در ردیف یکی از ۵۰ فرد ثروتمند جهان قرار داد.

همچنین ایتالیا یک واحد ملکی در جزیره ساردینیا به ارزش ۱۷ میلیون یورو را توقیف کرد که متعلق به علی‌شیر عثمانف، دیگر‌ الیگارش معروف روس است که از ثروتمندترین افراد در روسیه به شمار می‌رود. در آلمان نیز در حالی که چندین رسانه از توقیف یک قایق بزرگ تفریحی 500 میلیون یوروئی و تحت تعمیر در بندر هامبورگ، متعلق به علی‌شیر عثمانف خبر دادند. مقام‌های آلمانی روز پنج‌شنبه سوم مارس این خبر را تکذیب کردند. این کشتی به نام «دلبر» متعلق به گل‌بهار  اسماعیلوف خواهر علی‌شیر عثمانف است (روزنامه زود دویچه مورخ 9 و 10 آوریل 2022). خواهر خانم گل‌بهار به نام سعادت نرظیف دارای میلیاردها دلار در بانک‌های سوئیس است که نمی‌تواند ناشی از درآمد شغلیش- پزشک زنان و زایمان- باشد. این آقای علی‌شیر عثمانف دارای ویلاهای متعدد در منطقه باواریا در شهر «تهِ گن زِ» در جنوب آلمان می‌باشد.

همچنین ایگور شووالوف، معاون اول نخست‌وزیر سابق روسیه و رئیس بانک توسعه روسیه (وینشیکنوم بانک) را نیز تحریم کردند و بر اساس این تحریم‌ها، دسترسی این دو الیگارش روس به سامانه‌های مالی بریتانیا و آمریکا مسدود شده است. یکی دیگر از این الیگارش‌ها آقای نیکولای توکارف است که مأمور کا.گ.‌ب. در جمهوری دمکراتیک آلمان در زمان حکومت رویزیونیست‌ها بود. وی از اکتبر ۲۰۰۷ ریاست شرکت ترانس‌نفت، به عنوان بزرگترین شرکت خطوط لوله روسیه، را بر عهده گرفت.

این الیگارش‌ها تا قبل از حمله پیشگیرانه روسیه به اوکراین برای جلوگیری از نسل‌کشی و نازی‌زدائی، هیچکدام از منظر امپریالیسم غرب نه دزد، نه جانی و نه فاسد بودند بلکه همه متحد آمریکا، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و آلمان و هوادار «حقوق بشر» محسوب می‌شدند. ثروت بادآورده آنها در آن زمان به دهان غربی‌ها مزه می‌کرد و نگرانی از بابت «حلال و حرامی» آن نداشتند. ولی در عرض یک هفته همه این «انبیاء» در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته و اموالشان مصادره شد. حتی تقاضای برائت و مخالفت با پوتین نیز مانع آن نشد که پول کلانشان را مانند هلو در گلو فرو نکنند. این نخستین بار نیست که امپریالیسم جهانی غربی، ثروت و پول مخالفان خویش را که به آنها اعتماد کرده‌اند صاف و ساده بالا می‌کشند. آنها پول فردیناند مارکوس پادشاه فیلیپین را بالا کشیدند، پول کشور لیبی را بالا کشیدند، پول ونزوئلا، عراق، افغانستان، ایران حالا نیز روسیه را بالا کشیدند، ولی پول دزدهای ایرانی که به کانادا رفته‌اند را مصادره نمی‌کنند زیرا خودشان در دزدی آنها شریک‌اند. این نمایشات امپریالیست‌ها نشانه دوروئی آنهاست، ولی حال برای نخستین بار، نه پول دولت‌ها، ثروت ملت‌ها،نه پول افراد در مصادر کار، بلکه پول سرمایه‌داران خصوصی را نیز بالا کشیده‌اند و این طبیعتا پرسش‌ها و مشکلات جدیدی را در عرصه امنیت مالی و اعتماد بین‌المللی طرح خواهد کرد.

برای سرمایه‌داری مالکیت خصوصی امر مقدسی بود و ناموس سرمایه‌داری محسوب می‌شد و کسی حق نداشت به مالکیت خصوصی نگاه چپ کند. ولی در دوران انحصارات و امپریالیسم، مالکیت خصوصی به یک باره انحصاری می‌شود و سرمایه‌داران کلان و یا قدرت‌های انحصاری که قدرت دولتی را در کف دارند، ترجیح می‌دهند که به همان روش راهزنان و قطاع‌الطریق‌های قرون وسطی رفتار کنند. اموال تجار را با تاختن بر کاروان‌ها غارت کنند و سر آنها را ببرند. این یک روش جدید مصادره اموال غیرخودی‌هاست. این اقدام، سنتی را در اروپا و غرب به جای می‌گذارد که تیشه به ریشه غرب خواهد زد. در میان سرمایه‌داران نیز تزلزل و ترس ایجاد می‌کند. فقدان امنیت سرمایه، کار را به جائی می‌رساند که سرمایه‌داران و یا گروه‌هائی از آنان در پی تامین امنیت خویش برآیند. دیگر حساب بانک‌ها چه برسد به املاک و اموال غیرمنقول امنیت ندارند و یک بار که این بدعت گذارده شود و «قبح» ضبط اموال سرمایه‌داران غیرخودی شکسته شود، آنوقت راه بر هرگونه سوءاستفاده‌ای در آینده باز است. نکته دیگری که در این روش و تاثیرات «نامطلوب» آن می‌شود مشاهده کرد این است که فراموش نکنیم این مفسدان و دزدان در اکثریت خود در گذشته و شاید هم در حال حاضر، از دوستان ومتحدان آمریکا بوده و هستند. همه فاسدان و دزدان اوکرائینی، قبل از شروع جنگ به آمریکا و انگلستان پناه بردند و می‌دانند تا زمانی که نوکری و گماشتگی ارباب را مقدس می‌دارند در این ممالک از مصونیت کامل برخوردارند. آنها گروگان‌های دزدی‌های خود هستند.

گرچه این دزدی‌های آشکار فعلا گریبان دزدهای اوکرائینی و ایرانی را نمی‌گیرد، ولی محمد بن سلمان و سایر شیوخ عرب متوجه می‌شوند که انبار کردن ثروتشان در آمریکا و یا اروپا، چه عواقب نامطلوبی می‌تواند برای آنها داشته باشد. این گروه از پیروان آمریکا که از خود اراده‌ای در گذشته نداشته‌اند با توجه به این وضعیت جدید، به طور کلی اعتماد خویش را به آمریکا از دست می‌دهند و می‌روند به سمتی که ثروت‌های خویش را از دست گانگسترهای آمریکائی نجات دهند. ثروت عربستان سعودی یا امارات، چه ثروت‌های دولتی و چه ثروت میلیاردرهای عرب، از دستبرد آمریکا و اروپا در امان نیست. آنها در پی آن خواهند بود که پناه‌گاه‌های بهتری برای پول‌های خود بیابند که در آن جا حتی در آینده از امنیت کافی برخوردار باشند، که احتمالا این بانک‌ها در آینده بانک‌های چینی خواهند بود که امنیت پول‌های دزدی غارتگران را تامین می‌کنند. آمریکا در جنگ افسارگسیخته‌ای که علیه روسیه به راه انداخته است، بی‌تعمق و با کوته‌بینیِ، بسیاری از «ارزش»های ادعائی خود را زیر پا گذارده که معلوم نیست بتواند از صدمات عواقب آن به این زودی‌ها کمر راست کند. نقاب امپریالیسم فروافتاده و  چهره واقعی‌اش را همه می‌بینند، حتی نوکران دست به سینه سابقش.

 

 

 

 

نقل از توفان ارگان مرکزی حزب کارایران شماره 267 خرداد ماه 1401

www.toufan.org

www.toufan.de

وبلاگ توفان قاسمی

http://rahetoufan67.blogspot.se/

وبلاگ ظفرسرخ

http://kanonezi.blogspot.se/

http://toufan.org/ketabkane.htm

 سایت آرشیو نشریات توفان

 http://toufan.org/nashrie_tofan%20archive.htm

 توفان در توییتر

https://twitter.com/toufanhezbkar

توفان در فیسبوک

https://www.facebook.com/hezbekar.toufan.3/

 توفان درفیسبوک به زبان انگلیسی

https://www.facebook.com/pli.toufan?fref=ts

 توفان درشبکه تلگرام

https://telegram.me/totoufan