اجلاس اضطراری کشورهای گروه 7 راه نجات بحران امپریالیسم نیست

 

نشست اضطراری و نافرجام سران کشورهای گروه 7 (G7) که می‌خواهند برای سرنوشت ملت‌ها و غارت آنها در جهان از بالای سر آنها تصمیم بگیرند، در روز یکشنبه پنجم تیرماه 1401 (۲۶ ژوئن 2022) در ایالت باواریا در کشور آلمان برگزار شد. تصاویر تبلیغاتی در فضای کوهستانی و مناظر زیبا همراه با خنده‌های زورکی سران که در درون گریه می‌کردند و ظاهرسازی را بر دیوار تبلیغات رسانه‌ای نوشته بودند با نیت فریب افکار عمومی جهان صورت می‌گرفت. اگر این آخرین جلسه کشورهای گروه 7 نباشد به نظر نمی‌آید که تشدید تضادهای عمیق آنها جایگزین تظاهر به وحدت آنها نگردد. این اجلاس در شرایطی برگزار می‌شود که هجوم تحریم‌های ضدبشری، غارتگرانه و ضدقانونی به مصداق «تُف سربالا» به سوی خودِ مبتکران آن بازمی‌گردد. اعتراض به امپراتوری دلار و فاصله گرفتن کشورها از آن، دنیای دلاری غرب را به پرتگاه سقوط نزدیک کرده و سازوکار انتقال فقر آنها به ممالک جهان را برهم زده است. هدف از تشکیل این اجلاس بررسی ارزیابی اشتباه آنها و شکستشان در اوکراین است. شکست مفتضحانه ناتو در اوکراین نه تنها روسیه را از نظر اقتصادی و نظامی به قدرتی جهانی بدل کرده، بلکه تضاد میان ممالک اروپا و امپریالیسم انگلوساکسون را تشدید کرده است. خودشان مدعی هستند: «از جمله مهم‌ترین موضوع‌ها در این اجلاس، بحث درباره تعیین سقف برای قیمت جهانی نفت است. یکی از اهداف این طرح، آن است که روسیه بیش از این از افزایش چشم‌گیر قیمت جهانی نفت سود نبرد». و این خواب و خیالی بیش نیست زیرا اکثریت ممالک مهم از نظر اقتصادی و سیاسی و ارضی و ... در جهان در تحریم‌ها شرکت نکرده و از روسیه با ارز روسی یعنی روبل که جای دلار را گرفته است نفت می‌خرند.

در کنار روسیه مسئله چین نیز مطرح است و بر اساس گفتار رسانه‌ها: «افراد نزدیک به دولت آلمان می‌گویند که سران کشورهای گروه هفت همچنین درباره نحوه تعامل با چین به ویژه از منظر اقتصادی، گفت‌وگو خواهند کرد.».

روبرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان که دارد با وقاحت نقش دکتر «یالمار شاخت» رئیس بانک مرکزی هیتلر را بازی می‌کند در ماه مه گزینه تعیین سقف قیمت نفت را مطرح کرد و گفت: «از این طریق می‌توان هم روسیه را تحریم کرد و هم قیمت نفت را تحت کنترل درآورد» که طبیعتا سخنانی پوچ و واهی برای فریب مردم است. بهای نفت را عرضه و تقاضای بازار تعیین می‌کند و کشورهای گروه هفت قادر نیستند با تهدید و تطمیع و فشار هم به افزایش تولید نفت مبادرت ورزند و هم قیمت نفت را به ضرر ممالک نفت‌خیز کاهش دهند. آنها برای منفرد کردن روسیه تلاش بیهوده کردند تا با دعوت سران ممالک آرژانتین، به عنوان نماینده اتحادیه کشورهای آمریکای لاتین، آفریقای جنوبی عضو «بریکس» ، کشور سنگال به عنوان نماینده اتحادیه ممالک آفریقائی، هندوستان عضو «بریکس» ، اندونزی رئیس دوره‌ای سران ممالک گروه 20 و میزبان این سران از جمله روسیه و چین در شهر بالی، آنها را علیه روسیه و تحریم این کشور و نخریدن نفت از روسیه تشویق کنند.

تمام این ممالک بدون استثناء تودهنی محکمی به کشورهای گروه 7 زدند و از استقلال خود و منافع ملی کشورشان به دفاع برخاستند. وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی به صراحت گفت که غرب باید منافع امنیتی روسیه را در نظر می‌گرفت و آن را مشروع خواند. نماینده دولت آفریقای جنوبی که به مناسبت مراسم جشن ملی روسیه به سفارت این کشور در پایتخت آفریقای جنوبی دعوت شده بود در آنجا با جام مشروبی در دست به صراحت گفت: «عصر برتری صدهاساله غرب به پایان رسیده و برباد رفته است و باید برای وضع بهتر و نو جا باز کند».

آقای «مَکی سَال» (Macky Sall) رئیس جمهور سنگال به عنوان نماینده اتحادیه آفریقا، بحران غلات و بروز گرسنگی در جهان و آفریقا را ناشی از جنگ و تحریم روسیه دانست و اعلام کرد که در این تحریم‌ها شرکت نمی‌کند. غرب نسبت به این گرسنگی که منبع درآمد غرب است و سهام شرکت‌های غربی را افزایش می‌دهد، بی‌تفاوت است، در حالی که دولت روسیه به سنگال وعده داد که زمینه صدور غلات را به آفریقا برای ممانعت ازتشدید بحران گرسنگی فراهم کند. ولی معلوم نیست که ناتو با خروج غله از اوکراین موافقت کند. دولت هندوستان به عنوان یک قدرت بزرگ منطقه‌ای و «بریکس»  حاضر نشد مناسبات حسنه خود را با روسیه برهم زند و از تجارت با روسیه و خرید نفت ارزان از آن کشور سر باز زند. هندوستان حتی نفت ارزان خریداری شده از روسیه را در بازار آزاد با بهای گرانتری می‌فروشد و سود می‌برد. تقریبا تمام تسلیحات نظامی هندوستان از روسیه وارد می‌شود  و این شوروی بود که به هندوستان کمک کرد تا پاکستان شرقی را که اکنون بنگلادش نامیده می‌شود در تضعیف جبهه چین از پاکستان جدا کند. هندوستان به حسن همجواری با چین و دوستی با روسیه اهمیت فوق‌العاده می‌دهد. دولت آرژانتین که ریاست جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب را به عهده دارد حاضر نشد روسیه را محکوم کرده و تحریم نماید. این روسیه بود که به آرژانتینی‌ها در زمان بحران کرونا واکسن اسپوتنیک صادر کرد و آنها را از سرایت همه‌گیر بیماری نجات داد. اروپا در آن زمان واکسن اسپوتنیک را چون روسی بود، نژادپرستانه تحریم کرده بود. دولت چین میلیاردها دلار در این کشور بر اساس سود متقابل سرمایه‌گذاری کرده است و در قطب اوروآسیا قرار دارد. تنها پیروزی سران ممالک گروه 7 این بوده که  کشور اندونزی را مجبور کردند از دلقکی به نام زلنسکی نیز دعوت کند در نشست سران گروه 20 در بالی به طور مجازی شرکت کند. خوب است بدانیم اوکراین اساسا عضو گروه 20 نیست. زلنسکی قبلا تلاش کرده بود نشستی با 54 کشور افریقائی برگزار کند که در آن تنها 4 کشور شرکت کردند. حال این بی‌آبروئی زلنسکی را می‌خواهند با شرکت تحمیلی و نمایشی در اجلاس سران بیست کشور جبران کنند. این اقدامات تنها نشانه زورگوئی، بی‌شخصیتی و شکست مفتضحانه غرب است که به هر شیوه‌ی  کثیفی برای نجات خود متوسل می‌شود.

سراسر بالکان در تشدید تضادها می‌سوزد و دول غربی را چه در انگلستان، فرانسه و آلمان و چه جو بایدن در آمریکا را متزلزل نموده است. بحران وحشتناکی با مشت به دروازه دنیای یورو و اتحادیه اروپا می‌کوبد که با خنده و شوخی برطرف کردنی نیست. هم اکنون سقوط یورو آغاز شده و برای نخستین بار واردات آلمان از صادراتش پیشی گرفته است. جهان دیگر به دروغ‌های دنیای غرب، علی‌رغم عوام‌فریبی گسترده در عرصه‌های حمایت از حقوق بشر، دموکراسی و آزادی اعتقادی ندارد و تاثیرات این تبلیغات که با واقعیت عریان نمی‌خواند به شدت ضعیف گشته و در عوض این خفقان، سرکوب و سانسور گسترده غرب است که به بهانه جنگ اوکراین در حال گسترش است. این اجلاس سران گروه 7 در زمانی برگذار می‌شود که دنیای اوروآسیا و حوزه شرق شکل می‌گیرد و «بریکس» با قدرت اقتصادی و سیاسی فراوان و با آینده روشن به مصاف امپراتوری دلار آمده است. اروپا وابسته به آمریکا و قربانی فشارهای آمریکا و وابستگی خودش به تحمیل‌های قلدرمنشانه این کشور است و معلوم نیست بتواند به سلامت خود را از این مخمصه‌ی خودساخته خلاص کند. نظم جهان تک‌قطبی درهم می‌ریزد و جهان چندقطبی جای آن را می‌گیرد. به این جهت ایران نیز در این نشست آماج‌ حمله گروه 7 و صهیونیسم جهانی بود. آنها تلاش دارند تحریم‌های شکست خورده علیه ایران - به عنوان عضو مهمی از اوروآسیا - را تشدید کنند و کشورهای منطقه را علیه ایران بشورانند و به یاری اسرائیل یک ناتوی عربی- عبری- غربی علیه ایران به وجود آورند. فشارهای گسترده در برجام به ایران برای تکمیل خیانت تیم روحانی- ظریف، بسیج اصلاح‌طلبان بر ضد منافع ملی ایران در دستور کار آنها بود و آنها مانند همیشه طلبکارانه و با زبان تهدید و قلدری با ایران طرف شدند.

 

 

نقل ازتوفان ارگان مرکزی حزب کارایران شماره 269مرداد ماه 1401

www.toufan.org

www.toufan.de

وبلاگ توفان قاسمی

http://rahetoufan67.blogspot.se/

وبلاگ ظفرسرخ

http://kanonezi.blogspot.se/

http://toufan.org/ketabkane.htm

 سایت آرشیو نشریات توفان

 http://toufan.org/nashrie_tofan%20archive.htm

 توفان در توییتر

https://twitter.com/toufanhezbkar

توفان در فیسبوک

https://www.facebook.com/hezbekar.toufan.3/

 توفان درفیسبوک به زبان انگلیسی

https://www.facebook.com/pli.toufan?fref=ts

 توفان درشبکه تلگرام

https://telegram.me/totoufan