هرگز نمیرد آن که دلش زنده شد ز عشق

ثبت است بر جریده عالم دوام ما

حافظ

به مناسبت اولین سالگرد درگذشت رفیق فریدون منتقمی

یکسال ازفوت رفیق عزیزمان فریدون منتقمی گذشت. رفیق منتقمی ازاعضاء برجسته رهبری حزب کارایران(توفان) در۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳خو.رشیدی برابر با ۱۹ماه می ۲۰۲۴ میلادی همزمان درروز تولدش درهشتادسالگی پس ازیک دوران طویل بیماری سرطان ما را ترک کرد.یکسال حزب ما، جنبش کمونیستی، طبقه کارگرو زحمتکشان ایران ازقلم توانا،تحلیل های دوراندیشانه وکلام شیوای وی محروم بودند.

 زندگی رفیق «فریدون منتقمی» زندگی تماماً سازمانی وتشکیلاتی بود. وی ازهمان آغاز فعالیت حزبی‌اش زبان و قلم شیوا و توانای خود را در دفاع از آرمانﻫﺎﯼ طبقه کارگر و زحمتکش ایران به کارانداخت و تا واپسین لحظات زندگی پُربار خویش نیز از این وظیفه بزرگ بازنایستاد. ده‌ها آثارارزشمند تئوریک و جزوات آموزشی و صدها مقالات تحلیلی ازجمله فعالیت‌های رفیق است که به نام حزب‌اش منتشر گردید.طبعا فقدان رفیق فریدون با ویژگی هایی که داشت،ازجمله توانایی تئوریک،تجربه سیاسی چند نسل ،توانایی قلمی ونفوذ کلام و شخصیتی که داشت.و... برای هرحزبی یک ضایعه بزرگ است وکمبود ایجاد می‌کند، اما درعین حال اووفعالیتش سرمشقی برای رفقای حزبی، برای مرکزیت حزب وهمه اعضا وهواداران حزب است. بذری که توسط او کاشته شده، آموزش هایش وآثارش پرچم حزب را برافراشته نگه داشته وخواهد داشت وراهش قاطعانه ومتحدانه ادامه می یابد. رفیق «فریدون منتقمی» در سال‌های قبل ازانقلاب ۱۳۵۷ در ایران درعرصه مبارزه ضد رژیم پهلوی و ضدامپریالیستی درجنبش دانشجوئی نقش مهمی ایفا کرده است. او به ‌عنوان دبیر فرهنگی کنفدراسیون محصلین و دانشجویان ایرانی در خارج از کشور و در این سمت فعالیت‌های درخشان سیاسی و فرهنگی داشته است.انتشار چهار شماره نامه پارسی نشریه وزین سیاسی فرهنگی کنفدراسیون دانشجویان وهمین‌طور اجرای درخشان سرود گالیا حاصل مدیریت و رهبری مدبرابه رفیق فریدون بود. وی علاوه بر فعالیت‌های سیاسی، نویسنده‌ای توانا و تحلیل‌گری مسلط بر تحولات پیچیده ایران، منطقه و جهان بود.

 

رفیق «منتقمی» کتابی را با عنوان «چگونه کمونیست شدم» تحت عنوان «یادمانده‌هائی از فریدون منتقمی» منتشر کرده که نخستین‌بار در سال ۲۰۱۵ و سپس در سال ۲۰۱۷ تجدید چاپ شد. این کتاب شامل خاطرات و تجربیات او از دوران زندگی‌اش در ایران و فعالیت‌های سیاسی‌اش است. در این کتاب، وی به بررسی تحولات سیاسی و اجتماعی ایران و نقش خود در آنها می‌پردازد.رفیق فریدون در جلد دوم و سوم خاطرات وتجربیاتش بطور مفصل به زندگی سازمانی وتحولات انقلابی ایران وجهان می پردازد وفرازو فرود زندگی سیاسی اش را برای وحدت و یگانگی رهبری طبقه کارگر وانقلاب سوسیالیستی به تصویر می‌کشد.هدف رفیق فریدون ازبیان این خاطرات آموزش از شکست ها وهموارکردن راه پیروزی برای نسل جوان وادامه مبارزه سیاسی برای رهایی از یوغ نظام سرمایه داری است.

 

ازجمله خصوصیات رفیق فریدون «انضباط در زندگی شخصی وحزبی، مسئولیت پذیری، وقت شناسی، وفاداری، پشتکار، دانش و شناخت از مقوله‌ها و مسائل ایدئولوژیک وسیاسی، بویژه سیاست روز، شناخت ازامپریالیسم و عملکردش،شناخت دقیق از صهیونیسم ونقشش در منطقه، نئولیبرالیسم، ایمان به مبارزه طبقاتی، میهن دوستی وایران دوستی...» بود، که قوه تجزیه و تحلیل -بویژه تحلیل مشخص از شرایط مشخص- را در او ارتقاء می بخشید. نقد وانتقاد اوبه جریانات راست وحتی مدعیان چپ که درک درستی ازمارکسیسم لنینیسم نداشتند ازویژگی‌های او سرچشمه می گرفت. «استراتژی» و«تاکتیک» او در خدمت مبارزه طبقاتی و دفاع از زحمتکشان وعدالت اجتماعی بود. مسئولیت‌پذیری و فعالیت‌های رفیق فریدون چه درکنفدراسیون دانشجویان بعنوان دبیرفرهنگی  چه در سازمان م.ل. توفان و چه در حزب کارایران حقیقتا مثال زدنی بود.با اینهمه وظیفه حزبی وفعالیت خستگی‌ناپذیر شبانه روزی، خم به ابرونمی آوردو روحیه بخش رفقا بود. رفیق فریدون انسانی با مطالعه ، خوش‌قلم، خوش بیان ودارای احاطه کامل به ادبیات ایران، اطلاعات عمومی و تاریخی بی نظیر، درک و هشیاری و شم سیاسی قوی، احاطه به ادبیات مارکسیستی بود.

رفیق فریدون مسئولیت انتشار توفان ارگان مرکزی حزب را بعهده داشت و بصورت خستگی  ناپذیر وبا انضباطی بی نظیر نشریه را هرماه با مقالات وزینی از جمله درمورد مسائل مهم زیرمنتشر می‌کرد.

- تحلیل ازمسئله انرژی هسته ای بعنوان حق مسلم وقانونی ایران وبهره‌گيری از فنآوری اتمی وحق تحقيق و تفحص دراین عرصه علمی ومخالفت با زورگوئی‌های امپریالیستی و صهیونیستی

-تحلیل از امپریالیسم وتضادهای آنها در منطقه وجهان

- تحلیل از صهیونیسم ونقشش درمنطقه و دفاع از خلق فلسطین

- بررسی مقوله تروریسم وتروریسم دولتی غرب، وامپریالیسم آمریکا بعنوان بزرگ‌ترین تروریست دولتی جهان وناقض حقوق ملل وحقوق بشر

- نقد رویزیونیسم معاصر،احیای سرمایه داری درکشورهای سابقا سوسیالیستی وگذارازرویزیونیسم به سوسیال دمکراسی  وسقوط حزب توده ایران

- تحلیل ازاپوزیسیون چپ اسرائیلی درایران وافشای حزب کمونیست کارگری پیروان منصور حکمت

 - تحلیل درمورد گذار از نظم تک‌قطبی به نظم چند قطبی ،تضعیف دلار، افول آمریکا  وعروج قدرت های تازه نفس چین وروسیه و تاکتیک طرح صلح و ممانعت از گسترش جنگ و خطر جنگ جهانی سوم

- تحلیل طبقاتی درمورد ماهیت رژیم جمهوری اسلامی و پیوند مبارزه دمکراتیک مردم با مبارزه ضد امپریالیستی، ضد‌صهیونیستی و ضد تحریم وتجاوز و دفاع از استقلال سیاسی وتمامیت ارضی وحق حاکمیت ملی و تاکید براینکه سرنگونی این رژیم فاسد و جنایتکار وظیفه مردم ایران است و نه قوای متجاوز بیگانه که تنها و تنها منافع غارتگرانه خویش را در نظر داشته و با هدف مستعمره کردن ایران به کشور ما حمله خواهد کرد. امپریالیست‌ها هرگز حامی آزادی و دموکراسی و حقوق بشر نبوده اند. ریاکاری بر پیشانی آنها نوشته است.

- تحلیل وبررسی مقوله اعدام درجامعه طبقاتی وافشای ریاکاری  قدرت های امپریالیستی  درسواستفاده از مقولات دمکراسی، آزادی وحثوق بشر

- تحلیل درموردضرورت حزبیت وتشکل مستقل کارگری درجامعه، وشرح وظایف حزب طبقه کارگر ووظایف اتحادیه  کارگری....

.اینها همه گنجینه پر باری است برای حزب ما تا بتواند محکم واستوار به راهش ادامه دهد. انتشار مرتب توفان ارگان مرکزی وهمین طور توفان الکترونیکی پس ازدرگذشت رفیق فریدون منتقمی حاصل همان بذری است که او پاشانده و حزب ما محکم واستواروبا ایمانی سترگ به راهش ادامه می دهد.

 دریک کلام رفیق «فریدون»، یک مارکسیست– لنینیست برجسته، جسور و بی‌باک واز خود گذشته، نظریه‌پرداز و یک سازمان‌دهنده حرفه‌اﻯ بود. وی یک عاشق به معنای واقعی کلمه بود؛عاشق توده‌هاﻯ رنج و کار،عاشق مارکسیسم – لنینیسم و مؤمن به راهش بود.

رفیق فریدون هیچگاه ازسختی کار، ازضربات پی در پی بر پیکرتشکیلات و عزیزترین رفقایش نمی‌نالید، بلکه با عزمی راسخ‌تر واراده‌اﻯ پولادین‌تر علیه ارتجاع و امپریالیسم و تمامی مظاهر سرمایه‌داری می‌رزمید و روحیهﻯ امید به پیروزی را در دلها می‌نشاند و گرمابخش رفقا و یارانش بود.رفیق «فریدون» ازهربند انگشتش هنر می‌بارید، هنرسازماندهی، هنرخویشتن‌داری و صبر و استقامت، هنر تداوم مبارزه، هنر روحیه‌بخشی و تقویت تشکیلات و ادامه راه جانباختگان حزبی و شوق به پیروزی و گرفتن انتقام طبقاتی ازبورژوازی بعنوان طبقه مسلط، برانداختن مالکیت خصوصی بر ابزار تولید، انقلاب سوسیالیستی و استقرار دیکتاتوری پرولتاریا و سرانجام محو طبقات و زوال دولت و تحقق جامعه کمونیستی بازتابی از آرمان انقلابی و رویای انسانی رفیق بود.

 

رفیق فریدون درسراسر زندگی سازمانی اش وحدت حزبی وکمونیستی را در سر لوحه فعالیتش قرارداده بود. رفیق معتقد بود وحدت باید بر اساس مسایل تعیین کننده، ماهوی و کلان که بیان ماهیت تشکل‌ها هستند، صورت پذیرد، سایر مسایل، به منزله موارد اختلافات جزئی و غیر عمده باید در چارچوب حزب واحد طبقه کارگر مورد بررسی قرار گرفته و با احترام به اصول سازمانی حزبی و رعایت موازین لنینی سازمانی، در خدمت وحدت حزب واحد حل و فصل شوند. در حل این مسایل باید به اهمیت کلان و حل جز در خدمت کل، اصل "وحدت-انتقاد-وحدت"، یعنی مبارزه با انگیزه تقویتِ وحدت حزب توجه کرد. مبارزه سالم درون حزبی که بر اساس اصول فوق است، گویای زنده بودن حزب، احساس مسئولیت حزب و دموکراتیک بودن روابط درونی آن است. این مبارزه درونی دموکراتیک به تقویت حزب منجر می شود.برهمین اساس وحدت اصولی حزب کارایران و سازمان کارگران مبارز ایران در ندای وحدت  ودرادامه وحدت با تشکل مارکسیستی لنینیستی توفان و راه آینده محقق شد. ورفیق فری بر این تجربه تاریخی تاکید می‌کرد، که همه م- ل ها، همه سازمان‌ها و تشکل‌هائی که به م- ل و انقلاب کبیر اکتبر شوروی سوسیالیستی و ساختمان سوسیالیسم در شوروی، در دوران رفیق لنین و استالین اعتقاد دارند، باید و می توانند در تشکل واحد گرد آیند. حل اختلافات باید با دورنما و هدفمند بوده و در خدمت بنا و تقویت حزب طبقه کارگر صورت گیرد. حزب مظهر حافظه تاریخی طبقه کارگر، الهام بخش تداوم مبارزه این طبقه و به منزله عامل آگاه، شرط پایان دادن به پراکندگی است. رفیق فری تاکید داشت این حزب است که به مبارزه بی‌امان با تفکرات خرده بورژوائی و بورژوائی آنارکو سندیکالیستی، دنباله روی از "توده کارگر" و جنبش اکونومیستی دست می‌زند و نشان می دهد که نظریه تحریف شده "آزادی طبقه کارگر بدست خودش" و بدون نیاز به رهبری حزب و عامل آگاه، یکی از شگردهای ایدئولوژیک مبارزه بورژوازی بر ضد طبقه کارگر در قالب "کارگر پرستی" است. تنها این سیاست است که به پراکندگی و روحیات فرار از انضباط، مسحور منش فرد پرستی بودن، نقطه پایانی می گذارد. مبارزه با پراکندگی باید با برافراشتن پرچم حزبیت و نشان دادن راه وحدت از طریقِ عاملِ آگاهِ طبقه کارگر، برای نیل به وحدت و تقویت حزب طبقه کارگر صورت گیرد. تنها این مبارزه، یعنی مبارزه ای با برنامه، آگاهانه، روشن، سنجیده، هدفمند و با احساس مسئولیت کمونیستی راهِ درمانِ پایان بخشی به پراکندگی حاکم است.رفیق فریدون براین اصول پای می‌فشرد که حزب طبقه کارگر ایران نه تنها باید مظهر استحکام ایدئولوژیک و استقلال سیاسی این طبقه باشد، بلکه باید با مبارزه خویش بر ضد تفکرات تفرقه‌افکنانه خرده بورژوایی و بورژوایی، به وحدت سازمانی طبقه کارگر سر و سامان داده و نفس وجود و فعالیتش شرط ضروری برای پایان دادن به پراکندگی است و نه برعکس. حزب عامل آگاه و پرچمدار مبارزه با پراکندگی است و به همین جهت نمی تواند تسلیم شرایط پراکندگی بوده و به این شرایط تشتت ایدئولوژیک، سیاسی و سازمانی تن در دهد. حزب باید به مثابه عامل آگاه، آگاهانه به مبارزه با این روحیه تشتت خرده بورژوائی و پراکنده طلبی به پاخیزد و مُهر خویش را به رفع پراکندگی و صدمات ناشی از آن در پس از بروز رویزوینیسم در جنبش کمونیستی ایران بزند.

 

نگرشی به زندگی رفیق«فریدون منتقمی» و تلاشش برای تقویت جنبش کمونیستی و گسترش حزب و فعالیت حزبی در شرایط سخت مرگ و زندگی الهام‌بخش حزب ماست، تا از این پایداری و اصولیت حزبی بیاموزیم و آن را به نسل جوان کمونیست منتقل کنیم.

 

نقش رفیق فریدون بعنوان دبیر فرهنگی درکنفدراسیون جهانی وسازماندهی برگزاری یادمان پنجاهمین سالگرد تاسیس این کنفدراسیون تحسین برانگیز است.

 

یکی ازتلاش‌های حزب ما، حزب کارایران(توفان)برای ارج نهادن به مبارزه یک نسل دانشجویان ایرانی در خارج از کشور برگزاری پنجاهمین سالگرد تاسیس کنفدراسیون جهانی بود. ایده این امر نخست در درون حزب پرورده شد و رفیق فریدون مسئول شد گام‌های نخست را در این عرصه بر دارد. با فعالان و دبیران سابق کنفدراسیون جهانی تماس برقرار کرده و آمادگی آنها را برای همکاری و اهمیت امر بزرگی که در پیش بود جلب کرد. اکثریت ایرانیان و جوانان سابق که در کنفدراسیون فعال بودند و همچنین فعالان سازمان‌های سیاسی اپوزیسیون که کنفدراسیون از حقوق آنها در زندانها دفاع کرده بود، شرکت داشتند. بیش از یکسال تدارک این نشست طول کشید، همه نیروهای مومن به مبارزه ضد امپریالیستی و دموکراتیک از فعالان جبهه ملی، فعالین حزب کارایران (توفان)، بخشی از کادرها، برخی فعالان سابق اتحادیه کمونیست‌ها وحزب رنجبران ، در این تلاش مشترک شرکت کردند. نتیجه این تلاش بی سابقه بود. 500 نفر در این گردهمآئی حضور داشتند که در تاریخ کنفدراسیون چنین جشن با شکوهی همراه با ویدئو، فیلم، موسیقی، کُر، سخنرانی، گزارش وکلا، میز کتاب، خاطره گوئی و انتشار مقالات به صورت وسیع و... سابقه نداشته است. هفت ساعت برنامه مدون در شبکه مجازی پخش شد. از شهدای کنفدراسیون تجلیل به عمل آمد و از مبارزات کنفدراسیون به خوبی و نیکی یاد شد. صِرف شرکت صدها نفر در این نشست بیان این امر بود که کنفدراسیون از چه ارزش و محبوبیتی در میان ایرانیان برخوردار است. در حقیقت در آن روز در عمل یک بار دیگر حقانیت کنفدراسیون از طریق این بزرگداشت به نمایش گذارده شد. وبی‌شک رفیق فریدون منتقمی در به ثمر رساندن این جلسه نقش تعیین کننده ایفا کرد.

 

به همت رفیق فریدون منتقمی 12 جلد کتاب همراه با جمعآوری اسناد تمام کنگره های  کنفدراسیون دانشجویان ایرانی نیز تحت نام "توفان وکنفدراسیون" به رشته تحریر درآمد واکنون درتارنمای توفان قابل دسترسی است.

وی در مقدمه این کتاب  نوشت:

روشن است تاریخ کنفدراسیون که تاسیس‌اش قبل از تاسیس "سازمان مارکسیستی لنینیستی توفان" بوده است، طبیعتا قدیمی‌تر از تاریخ توفان است. هدف ما از نگارش این کتاب بیان نقش و نظریات سیاسی سازمان مارکسیستی لنینیستی توفان در زمان حضورش در کنفدراسیون می‌باشد. این نوع بررسی تاریخی؛ سیاست ما را در کنفدراسیون در مبارزه با رژیم شاه، با امپریالیسم و صهیونیسم و با خط‌مشی‌های نادرست دانشجوئی سایر احزاب سیاسی فعال در درون کنفدراسیون که می‌خواستند این مشی‌های انحرافی را به کنفدراسیون تحمیل کنند، بیان می‌کند. بیان این واقعیات را ما برای آموزش از تاریخ ایران مفید می‌دانیم. ما می‌خواهیم در این کتاب درک خودمان را از یک سازمان توده‌ای و دموکراتیکِ ضدامپریالیستی بیان داشته و نشان دهیم که چرا این نظریه و تنها این نظریه صحیح بوده است و چه مبارزاتی سازمان ما انجام داده تا با نظریات انحرافی سایر سازمان‌های سیاسی در درون کنفدراسیون مبارزه کند و سال‌های متمادی مانع شود که کنفدراسیون توسط آنها به بیراهه رود. این اقدام ما طبیعتا نه بر اساس ادعا؛ بلکه باید بر اساس اسناد غیر قابل انکارِ کتبی که در زمان خودش منتشر شده است، متکی باشد.

در زمینه بررسی تاریخ کنفدراسیون جهانی مطالب متعدد؛ ولی قابل انتقادی به چاپ رسیده‌اند که به هر صورت می‌توانند در آینده‌ی مطلوب مبنای خوبی برای پژوهشگری علمی تاریخی؛ همه‌جانبه؛ "بی‌طرفانه" برای آگاهی و آموزش نسل جوان باشند. توفان تنها به بررسی آن بخش از فعالیت کنفدراسیون جهانی می‌پردازد که خودش در آن شرکت مستقیم داشته و یا اشاره به آن برای درک بهتر مواضع توفان اهمیت دارد. به همین جهت نیز نام "توفان و کنفدراسیون" را برای این اثر برگزیده‌ایم. تاریخ کنفدراسیون وسیع‌تر از این نوشته و تاریخ جنبش دانشجوئی ایران در داخل و خارج از کشور بمراتب عمیق‌تر؛ گسترده‌تر و آموزنده‌تر از آنچه است که تا کنون منتشر شده‌اند. حکومت‌های استبدادی و مختنق در ایران تا کنون مانع از آن گشته‌اند که تاریخ از منظر منافع طبقات تحت ستم و سرکوب شده نوشته شود.

ما تلاش می‌کنیم تا نقطه نظرهای خویش را در مورد پاره‌ای مسایل مورد مشاجره و درک خودمان را از نگارش تاریخ کنفدراسیون بیان کنیم. هرچه باشد "سازمان مارکسیستی لنینیستی توفان" یکی از ارکان‌های مهم کنفدراسیون جهانی بود و با نقش تعیین کننده‌ای که در طی فعالیت خویش برای پاسداری از مشی صحیح در کنفدراسیون جهانی؛ به ویژه در فدراسیون آلمان، یعنی در قوی‌ترین و موثرترین فدراسیون کنفدراسیون جهانی کسب کرد، نقش مهمی در رهبری جنبش دانشجوئی در سال‌های آخر موجودیت کنفدراسیون ایفاء نمود. ما در اینجا از همه سازمان‌های سیاسی خارج از کشور می‌طلبیم نقطه نظریات دانشجوئی خویش را بر اساس اسناد منتشر کنند. نظریاتی را که داشته‌اند و در ارگان‌های سیاسی خود منتشر کرده‌اند با دلایل انتشار آن به سمع مردم ایران برسانند. پاره‌ای از این "قهرمانان" نه ارگانی داشتند که نظریات خویش را در آن بنویسند، نه کمیته دانشجوئی و نه بخشنامه داخلی و امثالهم. ادعاهای امروزی در باره گذشته "انقلابیشان" و در باره نظریاتشان فاقد هرگونه ارزشی است. این ادعاها کذب محض‌اند.

تاریخی که ما به آن می‌پردازیم تاریخ رویدادها و فعالیت‌های توده دانشجو در خارج از کشور نیست. هدف ما جمع‌آوری اسناد مبارزاتی این جنبش علیه هیئت حاکمه ایران و امپریالیسم نیز می‌باشد. علی‌رغم اینکه این کار نیز به جای خود مثبت است و باید انجام شود که عملا نیز با انتشار بررسی‌های موجود انجام گرفته است، هدف ما بررسی مبارزات سیاسی درونی جنبش دانشجوئی و اثبات حقانیت نظریات توفان در برخورد به آن نظریات انحرافی است که تلاش داشتند کنفدراسیون را به کژراه ببرند. خط‌مشی کنفدراسیون جهانی از آسمان نیفتاده است، بلکه محصول مبارزه درونی میان نقطه نظریات گوناگون است. توفان در این عرصه، نظرات مشخص دانشجوئی خودش را داشته و از این نظریات و خط‌مشی تا روز آخر دفاع کرده است.

بیان تاریخچه سیاسی این مبارزات و عرصه‌های تلاقی نظریات گوناگون، زمینه آموزنده‌ای برای نسل مبارز آتی ایران است تا از این همه تجربیات که بر قله‌ای از فداکاری و تلاش فراوان هزاران انسان بپا شده است، بیآموزند."

 

زندگی رفیق منتقمی٬ زندگی یک کمونیست شایسته٬ زندگی انسانی از سرشت ویژه و با مصالحی خاص برش یافته بود. او از نام پر افتخار عضویت در حزب با احترام یاد می کرد ودر آخرین لحظات زندگی اش وصیت کرده بود که خانواده اش حق عضویت حزب را بنام فریدون به پردازند.رفیق فریدون با عضویت دائمی در حزب وبا این اصول و منش کمونیستی نشان داد که رفقای عضو حزب سربازان رزمنده و منضبط و آگاهی هستند که افتخار عضویت در حزب طبقه کارگررا دارند وبدون چنین مرام وروحیه ای حزب به پیروزی نمی رسد. دریغا که زندگی فروزان او خاموش شد و خوشا که با مرگ هیچ کس پایان نمی پذیرد.اگر چه رفیق فریدون از میان ما رفت ولی نام او در کنار کمونیستﻫﺎئی چون رفقا قاسمی وفروتن، بابا پورسعادت، قدرت فاضلی، حمید رضا چیتگر، مجلسی و جنبش کمونیستی ایران مانند خورشید می درخشد و گرما بخش قلوب کارگران ایران است. اگر چه او در میان ما نیست٬ اگر چه جسم رفیق فقیدمان با خاک یکسان گردید،ولیکن اندیشهﻫﺎیش زنده وجاویدان باقی است و هرآن مانند پتک بر فرق دشمنان رنگارنگ می کوبد.ما به روان پاک این رفیق درود می فرستیم و سوگند یاد می کنیم  تشکیلاتی که با همت وفداکاری اوبنا شد، هر سال بارورتر کرده و با قطره قطره خون خویش از سنگر زحمتکشان٬ حزب کار ایران محافظت کنیم.

 

جاویدان باد خاطرهﯼ تابناک رفیق فریدون منتقمی مارکسیست لنینست برجسته وعضو رهبری حزب کارایران(توفان)

 

 

 

نقل از توفان شماره ۳۰۳  خرداد ماه۱۴۰۴ ارگان مرکزی حزب کارایران

 www.toufan.org

وبلاگ توفان قاسمی

http://rahetoufan67.blogspot.se/

وبلاگ ظفرسرخ

http://kanonezi.blogspot.se/

http://toufan.org/ketabkane.htm

 سایت آرشیو نشریات توفان

 http://toufan.org/nashrie_tofan%20archive.htm

 توفان در توییتر

https://twitter.com/toufanhezbkar

توفان در فیسبوک

https://www.facebook.com/hezbekar.toufan.3/

 توفان درفیسبوک به زبان انگلیسی

https://www.facebook.com/pli.toufan?fref=ts

 توفان درشبکه تلگرام

https://telegram.me/totoufan