تف سر بالای تحریم

سیاست تحریم، یک اسلحه جنگی- اقتصادیِ ضدبشری است. این سلاح را امپریالیسم آمریکا مرتب بر ضد مردم جهان به کار می‌بُرد و می‌بَرَد تا آنها را وادار کند که مطیع گوش به فرمان اوامر آمریکا بوده و از منافع ملی خویش برای آسایش و رفاه سرمایه‌داران کلان آمریکا و توسعه‌‌طلبی آنها چشم‌پوشی کنند.

انسان‌ها را می‌شود به روش‌های گوناگون کُشت، می‌شود آنها را تیرباران کرد، می‌توان گلوله‌های آلوده به اورانیوم رقیق‌شده بر سرشان ریخت، می‌توان آنها را با پهپاد تحت عنوان «بشردوستانه‌ی» مبارزه با تروریسم به نام تروریست ترور کرد و یا کشورشان را بمباران نمود، می‌توان از بمب‌های میکروبی، ناپالم، فسفری و شیمیائی علیه آنها استفاده نمود و در عین حال می‌توان به آنها گرسنگی داد تا بمیرند. آمریکا همه این جنایات را در طول حضور شومش در جامعه جهانی انجام داده و از مجازات به علت قدرقدرتی مصون مانده است. در بیرحمی و بی‌شرمی این جنایت‌پیشگان «بشردوست» هرچه بگوئیم کم گفته‌ایم. تمام تجربه تاریخ بشریت در دوران معاصر گواه صحت نظریات ماست.

نیم میلیون کودک عراقی در زمان حکومت صدام حسین به علت تحریم و محاصره اقتصادی عراق توسط آمریکا جان خود را از دست دادند و مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه وقت آمریکا بدون کوچک‌ترین ناراحتی وجدان این جنایت را ستود و لازم ارزیابی کرد. آماری از کشتار انسان‌ها توسط سلاح تحریم در دست نیست، زیرا آمریکا از انتشار این حقایق با قدرت رسانه‌ای و نظامی خویش جلوگیری می‌کند. ممالکی در تحت تحریم و نسل‌کشی آمریکائی قرار دارند که عملا با آمریکا در جنگند. این ممالک از جمله عبارتند: کره شمالی، کوبا، ونزوئلا، سوریه، فلسطین، یمن، افغانستان، ایران و... برای آمریکا مهم نیست که چند میلیون نفر جان خود را به علت تحریم آمریکائی از دست می‌دهند، مهم آن است که منافع جهانی این عفریت افسارگسیخته در سراسر کره زمین حفظ شود. میلیون‌ها کودک یمنی جانشان را از دست داده و جان باقیمانده آنها نیز در خطر است، ولی آمریکا به یاری همدستانش مانع از آن است که به محاصره بندرهای تجارتی در یمن خاتمه داده شود و آن بنادر از محاصره نظامی به در آمده، تا بشود به مردم این مناطق آب و غذا رسانید. تحریم یعنی جنایت، تحریم یعنی جنگ و نسل‌کشی، تحریم یعنی گرسنگی دادن به مردم و استفاده از یک ابزار استعماری و قرون وسطائی برای نیل به اهداف سیاسی.

فقط مشتی ایرانی جاسوس و خودفروخته در خارج از ایران که از مساعدت‌های مالی اتحادیه اروپا و صهیونیسم جهانی برخوردارند از تحریم ایران و جنایت علیه بشریت و مردم ایران حمایت می‌کنند. آنها نه تنها خواهان تحریم ایران در تمام زمینه‌ها هستند، از تجاوز آمریکا به ایران نیز حمایت می‌کنند. روشن است که خلق ایران در فردای انقلاب ایران از مجازات این همدستان جنایتکاران جهانی چشم نخواهد پوشید.

این وضعیتی بود که آمریکا را مغرور کرد و تصور می‌نمود که با این اسلحه در هر میدانی موفق خواهد بود. به این جهت به یک باره بیگدار به آب زد و با تکبر و رجزخوانی روسیه را تحریم کرد. در همان هجوم نخستین، روشن شد که آمریکا به علت وابستگی اروپا و حتی پاره‌ای صنایع آمریکا به منابع اولیه این کشور و به ویژه به حامل‌های انرژی قادر نیست بند تحریم را همه‌جانبه سفت کند. آنها سلاح سویفت را برای مهار تجارت بانکی روسیه به کار گرفتند، ولی مجبور شدند در مواردی نیز استثنائاتی قایل شوند. روشن بود که روسیه کوبا و کره شمالی نیست. روسیه بزرگترین کشور جهان، دارای منابع فراوان کانی و غذائی در جهان است که نمی‌شود از استفاده از آن صرفنظر نمود. این اقدام حساب‌نشده آمریکا آنها و متحدنشان را با مشکلات عدیده روبرو کرده است. شاید بشود چند کشور کوچک را تحریم کرد که نقش اساسی در معاملات و معادلات جهانی نداشته باشند، ولی اگر آمریکا شروع کند همه مخالفان خود را با سلاح تحریم سرکوب کند، آنوقت خودش در تنگ‌نائی خواهد افتاد که زنجیرهای تحریم دست و پای وی را نیز خواهد بست. کسی که در این ابعاد وسیع ممالک دیگر را تحریم می‌کند در واقع خودش را نیز تحریم کرده است و این وضعی است که مانند تف سربالا برای آمریکا و یارانش شده است. در بحث برجام برای رفع تحریم‌های ایران این مورد به طور مشخص میان ممالک استعماری با ایران مطرح شد. پرسش این بود که اگر از ایران رفع تحریم شود آیا ایران حق دارد با روسیه که تحت تحریم آمریکاست مبادلات تجاری داشته باشد؟ مضحک می‌بود که تحریم‌های ضدبشری علیه ایران برداشته شود ولی چون بسیاری از ممالک دیگر بر اساسا خُلق و خوی آمریکا تحت تحریم‌اند، ایران مجددا حق ندارد از حدود اختیارات قانونی خود با توجه به منافع ملی خویش استفاده نمود و با آنها روابط تجاری، مالی و دیپلماتیک بر اساس حسن همجواری داشته باشد و هنوز هم باید به طور غیرمستقیم در تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا باشد. تحریم‌های ایران برداشته شود ولی ایران حق ندارد با کوبا، ونزوئلا، کره شمالی، یمن، سوریه و... روابط تجاری داشته باشد!!؟؟. به این ترتیب ما با یک تحریم آشکار و تحریم درجه دو پنهان روبرو می‌شدیم. خوشبختانه این دسیسه شکست خورد.

علیرغم فعالیت‌های دیپلماتیک غرب در این مدت، در زیر بار کمرشکنِ دروغ‌های تبلیغاتی، که گویا مردم روسیه مانند عراق و یمن از گرسنگی «بشردوستانه» خواهند مرد، به جائی نرسیده است زیرا تنها 48 کشور در تحریم‌های غرب علیه روسیه شرکت دارند و بسیاری از این کشورها نظیر «لیختناشتاین»، «سان مارینو»، «آندورا»، «آنتیگوا و باربودا»، «بلیز»، «باربادوس» و... حتی نامشان به گوش کسی آشنا نیست. آنها همان کشورهای نخودی برای جمع‌آوری آراء در سازمان ملل متحد به نفع غرب هستند. کشورهای بی‌جمعیت و بی‌اهمیت.

ولی اکثریت قریب به اتفاق مردم جهان مخالف تحریم‌اند. بیش از دو میلیارد چینی و هندی، صدها میلیون اندونزیائی، بنگلادشی، پاکستانی، ایرانی و... مخالف تحریم‌اند. ولی در روابط دیپلماتیک و اقتصادی این چین و هند هستند که سخن آخر را می‌گویند و نه «بلیز» و «آندورا».

نشریه «آینده ما» با عنوان «145 کشور از تحریم روسیه پیروی نکردند» به قلم جرمان فارن پالیسی - ترجمه رضا نافعی نوشته است: «این فقط هند نیست که تلاش می‌کند، با وجود تحریم‌های غرب، روابط اقتصادی خود را با روسیه حفظ کند. در آفریقای جنوبی، گازپروم در حال مذاکره برای یک قرارداد چند میلیارد دلاری گاز طبیعی است. ترکیه به عنوان یک مرکز انتقال مسافر یا حمل و نقل کالاهای بازرگانی به روسیه فعال است. علاوه بر این، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه، تأیید کرده است که الیگارش‌های روسیه در انجام تجارت در ترکیه آزاد هستند. همین امر در مورد امارات متحده عربی نیز صدق می‌کند. امارات و عربستان سعودی همچنان از تسلیم شدن در برابر فشارهای غرب برای افزایش تولید نفت بیش از آنچه که برای تسهیل تحریم جهانی نفت علیه روسیه برنامه‌ریزی شده بود، خودداری می‌کنند. وزیر انرژی عربستان سعودی عبدالعزیز بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود روز چهارشنبه تکرار کرد که کشورهای «اوپک پلاس» مصمم هستند که اجازه ندهند ملاحظات سیاسی بر تصمیمات تولید آنها تأثیر بگذارد. تا به امروز، تعداد کشورهای شرکت کننده در تحریم‌های غرب علیه روسیه از 48 کشور فراتر نرفته است - که بیش‌تر عبارتند از کشورهای اروپا و آمریکای شمالی و شش کشور از نزدیک‌ترین شرکای آنها در منطقه آسیا و اقیانوسیه. همۀ این کشورها کمتر از یک چهارم از 193 کشور عضو سازمان ملل متحد هستند.». از این گذشته بسیاری از کشورهای شریک در تحریم اساسا نقشی در معاملات تجارتی با روسیه بازی نمی‌کنند و در این نمایشنامه مسخره تنها نقش «نعش» را ایفاء می‌کنند. این است که تحریم برضد روسیه به تحریم بر ضد آمریکا و غرب بدل شده و آنها را به شدت دستپاچه و نگران کرده است. هر روز که بیش‌تر می‌گذرد صدمات این تحریم‌ها برای غرب بیش‌تر هویدا می‌گردد. اگر غلات روسیه تحریم شود نه مردم روسیه و نه آمریکا از گرسنگی می‌میرند ولی در آسیا، آفریقا و حتی اروپا بسیاری جان خواهند داد. پس تحریم آمریکا ابزاری برای توسعه‌طلبی و اعمال نفوذ است که باید این دست تجاوزکار قطع گردد.

این تحریم‌ها چشم و گوش بسیاری از ممالک، حتی نزدیک‌ترین دوستان آمریکا و غرب را نسبتا گشوده است. عدم تعهد آمریکا به وعده‌هایش، نقض همه موازین جهانی بدون شرمساری، شکست مفتضحانه آنها در افغانستان و فرار همدستان آنها که در حکومت بودند، نوع برخورد آمریکا به کسانی که تا دیروز متحد صمیمی‌اش محسوب می‌شدند و امروز در زیر بلدوزر «من اول» آمریکا له شده و به حساب نمی‌آیند و بسیار مولفه‌های دیگر سیاسی و اقتصادی این نظر را تقویت نموده است که به آمریکا نمی‌شود اعتماد کرد. آنها متحد قابل اعتماد کسی نیستند، غارتگرند و حتی برای مقاصد زودرس خود حاضرند نوکران خویش را به راحتی ذبح کنند و اموالش را به بهانه‌های مختلف بالا بکشند. عربستان سعودی و امارات متحده عربی، ترکیه و پاکستان نیز حاضر نیستند با طناب پوسیده آمریکا به ته چاه بروند و تازه آنها شاهد هستند که آمریکا خودسرانه، از بالای سر سازمان ملل متحد برای خود قانون می‌آفریند که تن دادن به آن همان شتر معروفی است که فردا در خانه آنها نیز خواهد خوابید. شمشیر داموکلس 11 سپتامبر را بر بالای سر عربستان سعودی نگاه داشته‌اند تا از آنها باج بگیرند. این دوران باج‌خواهی از عربستان به پایان خویش نزدیک می‌شود. این است که اکثر ممالک جهان به یک مقابله دست زده‌اند تا این سلاح کشتار جمعی و خودسری راهزنانه را خنثی کنند. جهان را نمی‌شود تحریم کرد آنوقت نتایج آن به مبدع بازمی‌گردد.

 

نقل از توفان ارگان مرکزی حزب کارایران شماره 266 اردیبهشت ماه 1401

www.toufan.org

www.toufan.de

وبلاگ توفان قاسمی

http://rahetoufan67.blogspot.se/

وبلاگ ظفرسرخ

http://kanonezi.blogspot.se/

http://toufan.org/ketabkane.htm

 سایت آرشیو نشریات توفان

 http://toufan.org/nashrie_tofan%20archive.htm

 توفان در توییتر

https://twitter.com/toufanhezbkar

توفان در فیسبوک

https://www.facebook.com/hezbekar.toufan.3/

 توفان درفیسبوک به زبان انگلیسی

https://www.facebook.com/pli.toufan?fref=ts

 توفان درشبکه تلگرام

https://telegram.me/totoufan