فاجعه انسانی در یمن و سانسور رسانه‌ای

 

یمن کشوری است که برای استقلال خود می‌رزمد و به جز تعداد اندکی کشورها که از مبارزات مردم یمن حمایت می‌کنند و از جمله ایران، سایر ممالک به ویژه ممالکی که مدعی دفاع از حقوق بشر و یا رسیدگی به جنایات جنگی هستند، نظیر اتحادیه توسعه‌طلب اروپا، و یا ممالکی نظیر سوئد، آلمان، بلژیک، هلند در این مورد سکوت مرگ اتخاذ کرده‌ و به عمد چشم بسته‌اند. زیرا مضمون حقوق بشرِ این ممالکی که خود را «مبارزان ضد جنایات جنگی» جا می‌زنند، روایت دیگری بر اساس منافع امپریالیستی آنها دارد. درجه تحریک احساسات بشردوستانه آنها به درجه حجم منافع استعماری و غارتگرانه آنها بستگی دارد.روزی خبرنگاری از «مادلین آلبرایت» وزیر وقت امور خارجه آمریکا در مورد تحریم عراق که منجر به مرگ بیش از نیم میلیون کودک عراقی شده بود پرسید: آیا تحریم و تجاوز به عراق ارزش این کار را داشت. این نماینده «حقوق بشر» آمریکائی که تحریم ایران و یمن را نیز تائید و تبلیغ می‌کرد و برای جان ایرانیان پشیزی ارزش قایل نبود، با صراحت از این جنایت دفاع کرد. این نظر همه رهبران اتحادیه اروپا، بریتانیا و تمام جبهه امپریالیسم آنگلوساکسون است. برخورد آنها به امر حقوق بشر صرفا کاسبکارانه است.

در کشور یمن مردم یمن بر ضد یک نیروی اشغالگر مبارزه می‌کنند. آنها توانسته‌اند به نفوذ عربستان سعودی که در یمن حکومت می‌کرد و این کشور را بخشی از خاک خودش به حساب می‌آورد خاتمه دهند.عربستان سعودی به سایر کشورهای شبه جزیره عربستان سعودی نظیر قطر، امارات متحده عربی و حتی عمان نیز چشم طمع دارد. این است که نطفه اختلاف و تضاد با عربستان سعودی در همه جا بسته شده و می‌شود. هیچ کس از قدر قدرتی این کشور در شبه جزیره عربستان حمایت نمی‌کند. آنها از ضعف و عدم موفقیت‌های عربستان سعودی در جنگ یمن در عین حال شادمانند زیرا اجرای نیات این کشور را نسبت به آنان به تاخیر می‌اندازد و تضعیف می‌کند. رسانه‌های دروغگوی امپریالیستی در مورد مبارزات مردم یمن و جنایات همدستان خودشان در یمن یا سکوت کامل اختیار می‌نمایند و یا آنها را عوامل جمهوری اسلامی ایران معرفی می‌کنند. حال آن که نفوذ جمهوری اسلامی ایران در یمن محدود بوده و با دیوار آهنینی که دنیای آدمخوار به دور مردم یمن کشیده است، امکان کوچک‌ترین یاری به این مردم، چه از نظر غذائی و چه نظامی وجود ندارد. این رسانه‌های دروغگو فقط از مبارزه «حوثی‌ها» در یمن دم می‌زنند. اگر در بدو امر این اشاره مفهوم معینی نداشت، ولی امروز بدان معنا به کار گرفته می‌شود که گویا این جنگ یک جنگ قومی و مذهبی علیه عربستان سعودی و امارات متحده عربی است. جنگی میان شیعه و سنی.در حالیکه اساسا چنین نیست. آنها خود را «انصارﷲ» می‌نامند و از این انتساب این را مد نظر دارند که در این جبهه نه تنها حوثی‌ها بلکه افرادی با سایر تعلقات قومی و مذهبی فقط مشروط به اینکه برای آزادی و استقلال کشورشان مبارزه کنند حق شرکت دارند. «انصارﷲ» جبهه واحد خلق یمن است.

عربستان سعودی که متکبرانه می‌خواست «کار حوثی‌ها» را در عرض چند هفته یکسره کند و مقاومتشان را درهم شکند، اکنون حدود هشت سال است که گرفتار تجاوز به یمن است و با مدرن‌ترین سلا‌ح‌های آمریکائی، انگلیسی، آلمانی، فرانسوی و مستشاران اسرائیلی و انگلیسی و ناتو هنوز نتوانسته است اراده مردم یمن را در هم بشکند. و برعکس مزدوران وارداتی خودش در میدان نبرد مرتب تار و مار شده و حتی در میان متحدان خودش از جمله امارات متحده عربی بر سر تناسب نفوذ در یمن اختلاف افتاده است. اراده خلقی را که برای آزادی و استقلال خود می‌جنگد نمی‌شود درهم شکست. این را آمریکا در ویتنام، شوروی در افغانستان، و عربستان سعودی در یمن تجربه کرده و می‌کنند. از زمان آغاز جنگ یمن تاکنون هزاران غیرنظامی به ویژه کودکان قربانی جنایات ائتلاف سعودی شده‌اند. عربستان سعودی مساکن مردم، شهرها و تمام شهر تاریخی صنعا را بمباران می‌کند تا هویت مردم یمن را از بین ببرد. این یک جنایت جنگی است و سازمان یونسکو باید به اقدامات مقتضی در جلوگیری از این جنایت دست زند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ائتلاف متجاوز عربی به رهبری عربستان سعودی به مدت 7 سال کشور یمن را به لحاظ دریایی، هوایی و زمینی محاصره کرده و هر از چندگاهی مناطق مسکونی این کشور را بمباران می‌کند و بدین ترتیب نیز هزاران غیرنظامی و به‌ویژه کودکان بی‌گناه، قربانی حملات و بمباران جنگنده‌های ائتلاف به رهبری عربستان سعودی می‌شوند. همچنین این جنگ منجر به تخریب مناطق مسکونی، زیرساخت‌ها و بازارها شده است.

حتی نشریه خبری المیادین در بیروت در گزارشی نوشت: «طه المتوکل» وزیر بهداشت عمومی و جمعیت در دولت صنعا اعلام کرد که تعداد قربانیان یمن به 47 هزار نفر رسیده است.

این تعداد امروز به وضوح افزایش یافته است. محاصره دریائی یمن برای اینکه به این کشور غذا و دارو نرسد یک جنایت ضدبشری است و دبیرکل بی بو و خاصیت سازمان ملل متحد آقای گوترش که برای انجام وظایف سیاسی و خدمت‌کاری برای آمریکا فورا راهی شهر «کی‌یف» در اوکراین می‌شود  تا با زلنسکی قاتل وارد مذاکره شود و حمایت خودش را از جنایات زلنسکی اعلام دارد، یک بار هم در عرض این چند سال قدم رنجه نفرمودند تا با سر زدن به کشور یمن و پایتختش صنعا از دامنه جنایات عربستان سعودی آگاه شده و ببیند که چه بلائی بر سر مردم یمن که یکی از قدیمی‌ترین اقوام بشریت و دارای تمدنی کهنسال است آورده‌اند. بر اساس آمار سازمان‌های بین‌المللی تا 18 نوامبر 2021 تعداد کودکان قربانی تجاوزات آمریکایی- سعودی از ابتدای سال 2015 تا پایان نوامبر 2021 بیش از 3825 کودک و 4157 مجروح گزارش شده است. گزارش حقوق بشر حاکی از آن است که تعداد کودکان دارای معلولیت‌های مختلف ناشی از حملات این ائتلاف تجاوزگر به 5559 مورد رسیده است. در این گزارشات از جمله آمده است که بیش از 3 میلیون کودک یمنی از سوء تغذیه رنج می‌برند، در حالی که روزانه بیش از 300 کودک جان خود را از دست می‌دهند و بیش از 3000 کودک دچار ناهنجاری‌های مادرزادی شده‌اند. متجاوزان سعودی با بمباران مناطق مسکونی که مصداق بارز جنایت علیه بشریت است ۱۱۲۸ دبستان و مرکز آموزشی، ۸۳۲۶ مزرعه، ۱۳۶ مرکز ورزشی، ۲۵۰ مکان باستانی و ۵۰ مرکز رسانه‌ای را ویران کرده‌اند. بر اساس گزارشی که چندی پیش برنامه توسعه سازمان ملل منتشر کرد میزان قربانیان یمنی تا پایان سال ۲۰۲۱ حدود ۳۷۷ هزار نفر تخمین زده شد. بر اساس این گزارش ۶۰ درصد از این افراد قربانیان غیرمستقیم جنگ هستند که بر اثر گرسنگی شدید، شیوع بیماری‌ها و نبود زیر‌ساخت‌های پزشکی و درمانی جان خود را از دست داده‌اند. در هفته گذشته اعلام شد که جان نیم میلیون کودک یمنی در اثر کمبود مواد غذائی در خطر است.

بر اساس این گزارش، در بخش المغربه، منطقه‌ای دورافتاده در استان حجه در شمال یمن، خانواده‌ها برای زنده ماندن به خوردن برگ‌های یک درخت محلی روی آورده و آنها را می‌جوشانند تا به شکل خمیری تلخ در آید و کمی قابل هضم‌تر شود. المغربه یکی از ۱۱ منطقه در یمن است که در اواخر سال ۲۰۲۰ به عنوان منطقه دارای شرایط قحطی شناسایی شد. مادران که خود رنج گرسنگی را تحمل می‌کنند با سینه‌های خشک نمی‌توانند کودکان خود را تغذیه کرده و نجات دهند. هیچ کشوری در جهان و به ویژه مسئولان سازمان ملل متحد تلاش نمی‌کنند تا بنادر این کشور را به روی مواد غذائی باز کنند تا مردم غیرنظامی به قتل نرسند. تحریم، گرسنگی دادن به مردم، قتل آنها توسط بی‌غذائی بخشی از سیاست راهبردی عربستان سعودی و غرب برای به زانو درآوردن مردم یمن است. آنها با آگاهی حقوق بشر را قربانی می‌کنند ولی در مورد دفاع از آن عربده می‌کشند. باید برای رساندن آذوقه به یمن تلاش کرد و ارگان‌های جهانی را تحت فشار قرارداد  تا راه‌های قانونی و تحت نظارت جهانی را برای رساندن آذوقه به یمن بازکنند.

نقش امارات متحده عربی

امارات متحده عربی از نظر ژئوپلیتیک  در نظر دارد که بخش جنوبی یمن و بندر جده را تحت نظر و نفوذ خود در آورد، زیرا این منطقه مهم کشتیرانی و نقل و انتقالات دریائی جهانی از منظرجغرافیای سیاسی بسیار حساس می‌باشد. امارات متحده عربی در رقابت با عربستان سعودی مایل است با تجزیه یمن به شمال و جنوب، یمن جنوبی را تحت کنترل خود گرفته و به نفوذ عربستان سعودی در جنوب در دریای عرب پایان دهد. همکاری نیروهای تجاوزکار به یمن، یک همکاری و ائتلاف حسابگرانه است. امارات متحده عربی با سیاست خود قصد دارد تمام هزینه‌های تجاوز را بر گردن عربستان سعودی بیاندازد ولی در غارت یمن سهم برگتری را به غنیمت بگیرد و همواره نیز خود را کنار بکشد و بازیگر مهمی در پشت باشد. در این امر مقامات مسئول امارات که همیشه از توسعه‌طلبی عربستان سعودی هراس داشته‌اند با امپریالیسم فرانسه و صهیونیست‌های اسرائیل وارد مذاکره شده و با آنها در این امر پیمان بسته‌اند. کنترل دریای عرب نقش مهمی به امارات در کنترل باب‌المندب و دریای سرخ می‌دهد.

جنگ پارتیزانی در زمین و هوا

جبهه «انصارﷲ» در کنار پیروزی‌هائی که در جنگ‌های پارتیزانی در زمین کسب کرد و حتی توانست جنگ را به درون سرزمین عربستان سعودی منتقل کند، با دست یافتن به فن‌آوری جدید و خریدهای تسلیحاتی از ایران موفق شد به نوعی جنگ پارتیزانی در هوا نیز دست یابد. تمام تاسیسات شکستنی و حیاتی امارات و عربستان سعودی و شرکت‌های انحصاری غرب، انحصارات ساختمانی و مالی و کل صنایع توریستی و... در دوبی، ابوظبی، در ریاض، حجاز، آرامکو و... در تیررس پهپادها و موشک‌های یمنی‌هاست. این ضربات هولناک آنها را به زانو در آورده وناچار کرده است شرط احتیاط را رعایت کنند. نسیم دلنشینی که اکنون به مشام می‌رسد درهم شکستن نظم فعلی جهان است. این درهم شکستگی نظم فعلی از قدرت ناتو، آمریکا، اسرائیل و همدستانشان در منطقه به شدت می‌کاهد و روزنه‌ای برای آزادی و استقلال مردم یمن می‌گشاید. این تغییر جغرافیای سیاسی در جهان تمام منطقه را تغییر خواهد داد. و این تحول به یاری مردم یمن می‌آید.

 

 

نقل از توفان ارگان مرکزی حزب کارایران شماره 267 خرداد ماه 1401

www.toufan.org

www.toufan.de

وبلاگ توفان قاسمی

http://rahetoufan67.blogspot.se/

وبلاگ ظفرسرخ

http://kanonezi.blogspot.se/

http://toufan.org/ketabkane.htm

 سایت آرشیو نشریات توفان

 http://toufan.org/nashrie_tofan%20archive.htm

 توفان در توییتر

https://twitter.com/toufanhezbkar

توفان در فیسبوک

https://www.facebook.com/hezbekar.toufan.3/

 توفان درفیسبوک به زبان انگلیسی

https://www.facebook.com/pli.toufan?fref=ts

 توفان درشبکه تلگرام

https://telegram.me/totoufan